Juni 2016

Plantering kring sågområdet i Kabyaile

Juni 2015

Kabyaile den 4 juni och nya reservdelar skall packas upp

Klicka på bilderna för större format

Juni 2014

Den 1 juni landar vi Britt och Tore tillsammans med Theoginus på Entebbe flygplats i Uganda. Vår gemensamma resa fortsätter med bil till Bukoba/Tanzania.

.

Maj 2014

Under tre veckor i maj har Theoginus Makenke Mutalemwa studerat modern svensk skogsskötsel - från planta till färdig produkt. Han har lärt om skyddsutrustning och motorsågar, köra traktor och bandsåg. Under vistelsen har han också tittat på storavverkning, gjort studiebesök hos Bergs hyvleri i Stora Skedvi och Säters Snickerifabrik för att se hur man förädlar virket - hela skogskedjan.

Klicka på bilderna för större format

Tack Anna J Frithioff och Magnus Johansson för ert engagemang i Theoginus skogsutbildning samt till Trälastbranschens Fond i Danmark och Trägruppen i Säter som genom ekonomisk hjälp gjorde Theoginus resa till Sverige möjlig

Januari 2014

I slutet av januari är Tore med kollegan Magnus Johansson tillbaka i Tanzania. Liksom tidigare fortsatte arbetet med att följa upp skogs- och sågverksprojektet, service av maskiner samt repetition av "Säker Skog". Genomgång av säkehetsarbetet vid fällning av träd samt information om utrusning och vad man bör tänka på att för att undvika olyckor. Granskning av plantskolor och utförda planteringar i de 11 byar som tidigare har erhållit medel för skogsplantering via Lions Club/Sverige.

 

 

 

 

Juni 2013

.Efter sex timmars bilresa från Entebbe till Bukoba med stopp vid ekvatorn i Uganda är vi Britt och Tore den 2 juni åter i Tanzania och "vår by" Kabyaile. Med på resan den här gången är familjen Anna J Frithioff och Magnus Johansson och deras dotter Moa. Anna och Magnus arbetar med skog/trä och driver företaget Magnus Skogsvård & trä AB, Solvarbo/Säter.

Bilder och information från resan i juni 2016 finns under: Aktuellt - Tweyambe - Kyelima

Bilder och information från resan i juni 2015 finns under: Rapporter - Tweyambe - Kyelima

Bilder och information från resan i juni 2014 finns under: Rapporter - Kyelima

Bilder och information från resan i februari 2014 finns under: Rapporter
Bilder och information från resan i juni 2013 finns under: Rapporter - Kyelima